Als je ‘t niet zeggen kan,
zing het dan!


Stembevrijding is voor mij: door zingen bij jezelf aankomen. Diep in ons is er van alles waar we geen ruimte aan geven. Omdat het eng is of ongemakkelijk, omdat we ons er niet bewust van zijn, of er gewoon de tijd niet voor nemen… En in de tussentijd doen we er een dekseltje op. ‘Komt nog wel’, ‘nu even niet’.

Wie jij nu bent
Door bewust aanwezig te zijn bij wat er op dit moment in jou leeft, wàt het ook is, geef je er ruimte aan: blijdschap, angst, verdriet, kracht, verlangen… Ook al is het soms onprettig of eng om emoties toe te laten: het kost veel méér om ze steeds tegen te houden. Ik begeleid je om in jezelf aan te komen en daar, zingend, even bij te blijven. Zo geef je ruimte aan wat er in je leeft. Je opent jezelf en zegt: Dit ben ik, op dit moment. Dat kan ongemakkelijk aanvoelen en dat vergt moed. De beloning is dat wat er vast zat, weer gaat stromen.

Waarom zingen?


De stem is de spiegel van de ziel, ze draagt onze emoties in zich. Soms is de klank vervormd doordat we ons inhouden of juist overschreeuwen. Door klanken te zingen zoals ze opkomen laat je iets los. Hoe je ook klinkt, het is altijd goed. Je laat horen wie je nu bent, en door dat te delen geef je het bestaansrecht. Je wordt je bewust van hoe het nu, hier, met je gaat. En daar geef je zingend geluid aan. Het gaat niet om mooi een liedje zingen; in stembevrijding kan iedereen zingen..


Stembevrijding

Individueel

Boek een kennismakingssessie tegen een vast laag tarief. Dan kijken we samen waar je behoefte aan hebt: Een traject van meerdere sessies geeft de kans om wat je tegenkomt uit te diepen en om een ontwikkeling door te maken.

Prijs op aanvraag

Stembevrijding

Groepsverband

Je doet met 5 tot 12 andere deelnemers mee aan een workshop en verkent als groep, alleen en in tweetallen met behulp van luchtige bewegings- en stemoefeningen je stemgeluid en je zang. Deze workshop geef ik 4x per jaar samen met collega stembevrijder Bernette Boukema.

Prijs op aanvraag


Weesperzijde 1058
1091 EK Amsterdam
Nederland


+31 (0) 6 24543942


Stuur me een bericht


    Privacy & Policy